HOME |  OVER ONS |  FAQ | Blog | Nieuws | Jobs | Contact

Welke radiator heb ik nodig?


Een koud huis wilt niemand. Al is de keuze van de juiste verwarming ook niet zo makkelijk. Er zijn verschillende opties die ervoor zorgen dat je woning opwarmt. Onze drie favoriete opties zijn de klassieke radiatoren, vloerverwarming en lucht-lucht warmtepompen (beter bekend als airco’s).

In deze blog zou ik graag inzoomen op de radiatoren. De look van een radiator is doorheen de tijd enorm veranderd. Zo hebben we radiatoren in alle soorten, maten, materialen, kleuren …. Ik zoom hieronder graag wat in op de verschillende radiatoren.

De ledenradiator – gietijzeren radiator

Vroeger hadden de meeste woningen gietijzeren radiatoren. Dit zijn heel mooie, maar vooral heel zware radiatoren. Gelukkig hebben deze radiatoren een lange levensduur, zodat deze niet vaak vervangen moesten worden. Desondanks zorgt hun gewicht ook voor een nadeel, namelijk de warmteafgifte. Het duurt een lange tijd vooraleer ze warmte afgeven. Eens ze vertrokken zijn, warmt je woning wel snel op. Een beetje de diesel van de radiatoren.

De ledenradiator lijkt qua uiterlijk op de gietijzeren radiator. Alleen zijn deze radiatoren helemaal niet zo zwaar.

Gietijzeren radiator - Ledenradioator
Gietijzeren radiator - Ledenradioator

Design radiatoren

De naam zegt het eigenlijk al zelf. Dit zijn radiatoren met een design uitstraling. Deze radiatoren passen in elke ruimte, met uitzondering van de badkamer.

Verticale radiatoren

Ook hier verklapt de naam al veel. In de meeste woningen staan horizontale radiatoren. Hier gaan we het concept aanpassen en in de hoogte werken. Dit heeft als voordeel dat de radiatoren smaller zijn en je dus meer ruimte hebt voor kasten.

Design Radiator - Verticale Radiator
Design Radiator - Verticale Radiator

Badkamerradiator

Een badkamerradiator is altijd een ander verhaal. Aangezien we van een badkamerradiator meer verwachten, kan je niet elke radiator in je badkamer plaatsen. In de badkamer hebben we graag een plekje om onze handdoek te laten drogen. De meeste mensen plaatsen deze over de radiator, maar dit is eigenlijk niet de bedoeling. Niet elke radiator is namelijk vochtbestendig. Wanneer je een natte handdoek over je radiator hangt, zorgt dit ervoor dat de lak van je radiator verdwijnt. Ook zal de radiator minder warmte afgeven.

In de badkamer werk je dus beter met een radiator waar je een handdoekhouder op kan plaatsen. Zo hangen je handdoeken voor je verwarming, waardoor de radiator zijn volledige capaciteit nog steeds in je ruimte brengt.

Badkamerradiator
Badkamerradiator

Heb je nog extra advies nodig, aarzel dan zeker niet. Wij helpen jij kiezen!

Meest recente posts

Blog

In de kijker

contact

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je onze hulp inschakelen bij je (volgend) project? Of heb je een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.