HOME |  OVER ONS |  FAQ | Blog | Nieuws | Jobs | Contact

Zo voorkom je verstoppingen!


In de afvoer van je gootsteen, douche en toilet kan een heleboel rommel ophopen. Wanneer er meer ‘rommel’ in de afvoer is, zal het water minder makkelijk doorstromen. Tot op het punt dat er helemaal niets meer kan doorstromen. Dan is er sprake van een verstopping. Een verstopping is nooit leuk en brengt heel wat frustraties met zich mee. Longin, is de dienst om je verstopping op te lossen, maar dit kost natuurlijk wel iets.

Je kan preventief bepaalde kleine gewoontes creƫren zodat de kans op een verstopping veel kleiner is.

Zeefjes in de afvoerputjes

Het grootste probleem is het afval in de afvoer. Je kan dit voorkomen door een zeefje in je afvoerputjes te plaatsen. Zo kan er minder makkelijk afval door de afvoer. Wanneer het zeefje vol is, kap je het afval weg in de vuilbak en kan je het zeefje wederom gebruiken.

Hou je afvoer schoon!
Hou je afvoer schoon!

Respecteer de functie van de afvoer

Een afvoer is geen vuilbak. Velen denken dat ze hier allerlei producten, afvalstoffen en dergelijke kunnen doorspoelen, maar dat is niet zo. Vet is 1 van de meest voorkomende oorzaken van een verstopping. Vet gaat namelijk stollen, waardoor er een verstopping kan ontstaan.

Ook maandverband en tampons zorgen vaak voor een verstopping. Deze behoren in de vuilbak, niet in het toilet.

Respecteer de functie van de afvoer!
Respecteer de functie van de afvoer!

Jaarlijks onderhoud

Als laatste kan je je afvoeren jaarlijks doorspuiten. Dit onder hoge druk. Door de hoge druk verdwijnt de rommel en aanslag uit je afvoer. Je kan hiervoor best je loodgieter bellen, aangezien zij over de nodige apparatuur beschikken.

Meest recente posts

Blog

In de kijker

contact

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je onze hulp inschakelen bij je (volgend) project? Of heb je een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.