HOME |  OVER ONS |  FAQ | Blog | Nieuws | Jobs | Contact

Vloerverwarming of radiatoren?


Voor vele mensen toch nog steeds een moeilijke keuze. In woningen waar mensen vloerverwarming hebben, merken we dat zij niet meer zonder kunnen. 
We gaan eens even een blik werpen op de nadelen en de voordelen van vloerverwarming.

De Nadelen

Bij het gebruik van vloerverwarming warmt de ruimte minder snel op. 
Er wordt nog heel zelden gekozen voor een keramieken vloerafwerking in combinatie met vloerverwarming. 
Nu wordt er vooral gekozen voor een houten vloerafwerking, maar daarbij kan de watertemperatuur maximaal 28 graden Celsius zijn, waardoor de vloer minder snel opwarmt dan bij een reguliere watertemperatuur van 40 graden Celsius.

De voordelen

Een voordeel is echter weer wel dat de voeten het eerste opwarmen. Wanneer u eenmaal warme voeten hebt, krijgt u het al snel helemaal warm. De voeten zijn bij het warmtegevoel immers het belangrijkst.

Een radiator neemt ook plek in beslag. Wanneer je kiest voor vloerverwarming, heb je meer open ruimte of meer plaats om kasten te plaatsen.

In tegenstelling tot wat veel mensen lijken te denken, brengt een vloerverwarming juist een besparing op de kosten voor energie met zich mee. Doordat de warmtebron veel beter verspreid is dan bij een of twee radiatoren, is minder warmte nodig om de gehele kamer te verwarmen. Hierdoor wordt er energie bespaard.

Meest recente posts

Blog

In de kijker

contact

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je onze hulp inschakelen bij je (volgend) project? Of heb je een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.