HOME |  OVER ONS |  FAQ | Blog | Nieuws | Jobs | Contact

Ontkalken doe je zo, de badkamer!


In een eerdere blog gaf ik wat tips om je waterkoker te ontharden. Jammere genoeg heb je in andere ruimten ook last van kalkaanslag. De ruimte die we vandaag gaan bespreken is de badkamer.

In je badkamer vind je veel kranen terug, kranen zijn een natuurlijk aantrekkingspunt voor kalk. Het is dus normaal dat je kalkaanslag hebt. Waar je je echter wel bewust van moet zijn is de hoeveelheid kalkaanslag. Een klein laagje kalk na een tijdje is normaal en makkelijk te poetsen. Een dikke, vaak voorkomende laag kalk is echter problematisch. Dit betekent dat er enorm veel kalk in je water zit en dan zou je naast het schoonmaken van je kranen ook een waterontharder moeten overwegen. Een waterontharder haalt de kalk uit je water, waardoor je minder last hebt ven kalkaanslag. Hierover meer in de blog ‘De waterontharder’.

Terug naar het eigenlijk topic van deze blog: Het poetsen van je badkamer. Je badkamerkranen poetsen is een makkelijk taakje, al dient het wel op de juiste manier te gebeuren, zodat je je kranen zeker niet beschadigd.

Azijn

De beste manier om je kranen te poetsen is met natuurazijn of schoonmaakazijn. Je mengt hierbij een beetje azijn met heet water en laat het inwerken op de plaatsen waar er kalkaanslag is. Voor een groter onderhoud kan je altijd het kopje van je kraan verwijderen en laten weken in heet water met een scheutje azijn. Soms komt het kopje moeilijk los en kan je ook gewoon een wattenschijfje in heet water en azijn doppen en het errond bevestigen met een elastiekje.

Voor diegene die liever een ecologische oplossing gebruiken, kan je ook werken met citroensap.

Nadat de azijn of het citroensap zijn werk heeft gedaan, dien je alles nog eens grondig af te spoelen met helder water en af te drogen met een zachte katoenen doen, bijvoorbeeld een microvezeldoek.

Ontkalken met azijn en/ of citroen
Ontkalken met azijn en/ of citroen

Waar moet je zeker op letten!

Bij het poetsen van je badkamer zijn er ook verschillende dingen die je niet mag doen. Laat de azijn of het citroensap niet te lang inwerken, een halve dag is zeker de maximum! Kraanwerk is hier namelijk zeer gevoelig aan en je wilt je mooie kranen namelijk niet beschadigen.

Gebruik ook nooit een scherp voorwerp of een schuursponsje om de kalk weg te schrobben. Hierdoor ga je kleine krasjes creĆ«ren op je kraan en dat zou zonde zijn. 

Meest recente posts

Blog

In de kijker

contact

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je onze hulp inschakelen bij je (volgend) project? Of heb je een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.