HOME |  OVER ONS |  FAQ | Blog | Nieuws | Jobs | Contact

Hoe je kleine badkamer indelen?


Een kleine badkamer indelen, hoe begin je eraan?

Vele mensen lopen vast op het gedeelte 'klein'. Het is niet omdat je een kleine badkamer hebt, dat je deze niet gezellig kunt maken. Of beter noch, dat je deze niet groter kunt doen ogen!

Het begint allemaal bij een PLAN of toch al een idee.

Nadenken over hoe je elke centimeter goed kan benutten, is niet altijd even evident. Vind je dit toch wat lastig? Geen probleem, wij helpen je graag met je ontwerp!

De praktische kant

Om elke centimeter goed te benutten, is het sleutelwoord: COMPACT.

Een compact meubel, een compacte toilet, alles compact, maar wel functioneel.

Zo bestaan er meubels die maar 46cm diep zijn, zo bespaar je toch al 8 centimeter, want de meeste meubels zijn 54cm diep.

Ook met een iets compactere toilet kan je enkele centimeters plaats winnen.

Elke centimeter gewonnen betekent ook meer beweegruimte en het is net die beweegruimte die voor de rust in je badkamer zorgt.

Het plan - BV Deridder
Het plan - BV Deridder

De decoratieve kant

Natuurlijk zijn er ook decoratieve keuzes die je kan maken om de ruimte groter te doen ogen.

Zo gebruik je best grotere tegels, bijvoorbeeld 60cm x 60cm. Zo beperk je het aantal voegen dat je hebt en lijkt de ruimte groter.

Ook de kleur van je tegel of verf is belangrijk. Je kiest best voor een lichte kleur. Wil je toch graag een accentmuur in je badkamer combineer de lichte kleur dan met een warme tint.

Kiezen voor warmte tinten gaat in hand in hand met kiezen voor warme materialen. Een houtlook geeft altijd een extra gezellige toets aan je badkamer.

Probeer ook zo veel mogelijk op hoogte te plaatsen. Een hangtoilet en een meubel zonder poten, zorgt ook voor een groter gevoel aangezien je dan de vloer kan zien en de ruimte dus ook groter lijkt.

Wat zeker niet vergeten mag worden, is de lichtkeuze. Zorg voor voldoende licht in je badkamer. Hoe meer licht er aanwezig is, hoe ruimer de badkamer lijkt.

De gezellige kleine badkamer. - BV Deridder
De gezellige kleine badkamer. - BV Deridder

Meest recente posts

Blog

In de kijker

contact

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je onze hulp inschakelen bij je (volgend) project? Of heb je een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.