HOME |  OVER ONS |  FAQ | Blog | Nieuws | Jobs | Contact

Energiezuinig leven


De energieprijzen zijn weer aan het dalen en daar zijn we allemaal heel blij om. Jammer genoeg zijn de energieprijzen nog niet hoe ze vroeger waren.

Gelukkig kunnen we zelf werken aan ons verbruik. Er zijn duizenden tips om minder te verbruiken. In de komende blogs, wil ik jullie graag tips geven om op verschillende vlakken te kunnen besparen. Vlakken waar we wekelijks of vaak dagelijks mee aan de slag gaan. Om ervoor te zorgen dat de tips ook effectief gebruikt worden, heb ik gezocht naar tips die weinig tot geen tijd kosten!

Energiezuinig chillen

Energiezuinig Chillen
Energiezuinig Chillen

Een rustige zondag, een avondje thuis na het werk, genieten voor de televisie. Alledaagse thuismomenten waarbij je energie verbruikt. Beseffen we eigenlijk wel hoe veel energie we zo verbruiken? Lees hieronder de tips en kijk hoe goed jij al let op je energieverbruik.

Led

Led-Verlichitng
Led-Verlichitng

Led is in deze blog het woord! Ledverlichting en Led tv.

Weg met de oude Led lampen en heet de ledlampen welkom in je woning. Een ledlamp verbruikt al snel tien keer minder dan je oude lampen. Je leest het goed: 10 keer minder!

Een ledlamp was vroeger een dure kost. Jammer genoeg zijn de oude lampen nog steeds goedkoper dan ledlampen. Vele mensen kiezen dan vaak niet voor ledlampen. Je moet echter op lange termijn denken en dan is die investering het echt wel waard. Wat ik je ook zeker aanraad, is te kijken naar promoties op de ledlampen. Je hebt er vaak al redelijk wat nodig in je woning, dus dan is een 2 +1 of 20% korting altijd wel mooi meegenomen.

Ook de led-televisie verbruikt tot twee keer minder als een LCD-tv. 

Lampen en televisie zijn aankopen die je niet elke maand vervangt, dus het is zeker handig dat je hierbij de juiste energiezuinige keuze maakt.

Het sluipverbruik

Stekkerdoos met schakelknop
Stekkerdoos met schakelknop

Sluipverbruik is nog steeds een groot probleem in de meeste gezinnen. Een stekker in het stopcontact laten zitten, kan al snel veel verbruiken. Een handige tip hiervoor is om een stekkerdoos te kopen met een schakelknop. Zo kan je je stekkers laten steken en gewoon de knop uitzetten.

Stekkers die je enkel op bepaalde momenten gebruikt, zoals de koffiemachine of de waterkoker, trek je gewoon uit nadat je koffie of water gezet hebt. Een kleine moeite waarbij je wel veel kan besparen.

Meest recente posts

Blog

In de kijker

contact

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je onze hulp inschakelen bij je (volgend) project? Of heb je een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.