HOME |  OVER ONS |  FAQ | Blog | Nieuws | Jobs | Contact

Zo voorkom je lekkages


Een lekkage kan heel wat schade veroorzaken. Het is  een probleem waar we niet op zitten te wachten. Een lekkage kan van de ene op de andere dag verschijnen. Water vindt altijd zijn weg, maar soms duurt het even vooraleer het lek zichtbaar is.

Een lek moet je ook zo spoedig mogelijk aanpakken om de schade te beperken. Gelukkig zijn er een aantal tips die je zelf kan toepassen om de kans op een lek te verkleinen.

Sluit de buitenkraan af.

De meeste mensen hebben een buitenkraan die ze elke winter manueel moeten afsluiten. Dit is een klusje dat vele vergeten en dit zorgt voor een lek. Je kan altijd op je kalender een herinnering schrijven zodat je het zeker niet vergeet.

Een andere oplossing is je buitenkraan vervangen door een vorstvrije buitenkraan. Deze sluiten zich automatisch af, waardoor je nooit een lek kan hebben aan je buitenkraan.

Sluit je buitenkraan af!
Sluit je buitenkraan af!

Controleer je waterleidingen

Waterleidingen hebben een lange levensduur, maar alles gaat ooit kapot. Het is dus aan te raden je waterleidingen geregeld te laten controleren op scheurtjes. Dit is iets wat je ook best laat controleren door een loodgieter. Zij weten waar ze op moeten letten en kunnen indien nodig het lek repareren.

Hoog en droog; of toch niet?

Ook het dak is een grote kanshebber om lekkages te veroorzaken. Een scheurtje in je dakbedekking of een dakpan die zoek is. Laat dus ook zeker geregeld je dak controleren door een dakwerker.

Meest recente posts

Blog

In de kijker

contact

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je onze hulp inschakelen bij je (volgend) project? Of heb je een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.